WiFi bij de overheid

 

WiFi – Overheid

WiFi is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Voor de overheid geldt dit net zo sterk. Termen als flexibel werken, Het Nieuwe Werken en Deelstoel gelden in deze sector als geen ander. Daarnaast wil de overheid graag een voorbeeld vormen in papierloos vergaderen en geldt digitaal vergaderen als dé standaard.

WLAN als voorwaarde

Ook bezoekers van bijvoorbeeld een gemeentehuis verwachten steeds meer: zo wordt de aanwezigheid van draadloos internet bij de afdeling burgerzaken haast als een vanzelfsprekendheid gezien. En deze service moet uiteraard ook beschikbaar zijn voor externe adviseurs die wisselend overheid locaties bezoeken en waar de toegang tot internet noodzakelijk is voor hun werkzaamheden. Welke vorm van gebruik dan ook van toepassing is, voor alle gebruikers geldt een betrouwbaar WiFi netwerk, dat voorziet in de juiste dekking én capaciteit, als een belangrijke voorwaarde!

Beveiliging van netwerken

Een ‘hot issue’ bij de overheden is de beveiliging van netwerken. En terecht! Want gevoelige informatie op straat betekent dikke koppen in de krant. Maar nog veel erger: burgers kunnen hierdoor geschonden worden in hun privacy. De beveiliging van een draadloos netwerk moet dus op orde zijn. Dat vormt slechts één van de redenen om te kiezen voor een specialistische organisatie en niet voor een partij die ‘ook iets met WiFi doet’. Want door de juiste maatregelen te treffen, wordt uw (WiFi) netwerk volledig opgebouwd in gescheiden segmenten. Hierdoor krijgen gebruikers alleen toegang tot de onderdelen die voor hen bedoelt zijn en sluit u risico’s uit.

WiFi in de gemeente

Naast WiFi in overheidsgebouwen heeft u wellicht al eens van stadsdekkende WiFi netwerken gehoord. Plaatsen als Dokkum, Groningen, Leiden en Rotterdam zijn hier al actief mee, en in diverse steden in binnen- en buitenland spelen deze initiatieven. Een stadsdekkend WiFi netwerk kan interessant zijn om het toerisme te bevorderen en ondernemers een extra marketinginstrument te geven. Het mag duidelijk zijn. Een volledig dekkend draadloos netwerk voor uw gemeente vraagt om een specialistische aanpak. Maar ook hierover kan WiFi Advies u uitgebreid informeren. De kennis en ervaring is ruim aanwezig en deze delen wij graag!

Meer informatie over WiFi bij de overheid?

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden en de realisatie van een WiFi netwerk bij uw overheidsorganisatie?