WiFi op kantoor

WiFi – kantoor omgeving

De tijd van kamertjes met ieder zijn of haar eigen bureau is voorbij. Tegenwoordig werken we flexibel, met dikwijls minder werplekken dan werknemers. Niet verwonderlijk, want ook uw medewerkers werken op wisselende dagen en leegstaande kantoorruimtes kosten alleen maar onnodig geld. Dankzij een WiFi netwerk kunnen we nóg flexibeler werken. En niet onbelangrijk: deze flexibiliteit brengt meestal ook een flinke kostenbesparing met zich mee!

WiFi voor uw bezoekers / externe medewerkers

Naast een draadloze netwerktoegang voor uw medewerkers, profiteren ook gasten en externe medewerkers van een laagdrempelige internettoegang. Want een toegang tot het internet is tegenwoordig dé voorwaarde om elders te kunnen werken. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Natuurlijk kunt u uw WiFi netwerk openzetten voor iedereen, maar is dat wel zo verstandig? WiFi Advies spijkert u graag bij over de vele mogelijkheden en de specifieke voor- en nadelen hiervan!

Moet alles draadloos op kantoor?

Dankzij WiFi kunnen al uw vaste aansluitingen verdwijnen. Is dat zo? Wellicht. Maar in veel gevallen gaan vaste en draadloze aansluitingen prima samen! WiFi biedt overduidelijk meerwaarde voor mobiele apparatuur. Maar staat uw printer al sinds jaar en dag op dezelfde plek en verandert dat voorlopig niet? Dan is er geen reden om deze op het WiFi netwerk aan te sluiten.Onnodig apparaten aansluiten op het WiFi netwerk kost alleen maar bandbreedte ten opzichte van andere (mobiele) apparaten. Zo nuchter moet je WiFi ook benaderen.

De beveiliging van WiFi

“Wij werken niet draadloos, want dat is niet veilig”. Heeft u dat ook weleens horen zeggen? De ironie is dat bekabelde netwerken soms minder veilig zijn ingericht dan draadloze netwerken. Zoals bij veel zaken geldt ook hier: alles staat of valt bij de inrichting van het (WLAN) netwerk. Want zijn er geen segmenten aangebracht en rechten bepaald voor het type gebruiker van het netwerk? Dan kan iedereen bij al uw documenten komen. Laat u daarom adviseren over de beveiliging van uw WIFI netwerk. Op die manier profiteert u veilig en vertrouwd van de flexibiliteit die draadloos werken biedt!

Vervolgadvies over WiFi op kantoor?

U heeft ongetwijfeld een aantal vragen over WiFi op úw kantoor. De mensen achter WiFi Advies beschikken over de ervaring en de antwoorden. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.