WiFi – Hospitality

Een betrouwbaar draadloos netwerk. In de hospitality branche hoort dat thuis in het rijtje gas, water en licht. Want klachten over het WiFi zijn funest voor de continuïteit in gasten. Voor hen is het wireless netwerk immers dé verbinding met thuis of de organisatie waarvoor zij werkzaam zijn. En die life-line geldt tegenwoordig als één van de belangrijkste zaken tijdens een verblijf! En of u het gebruik ervan nu gratis aanbiedt of tegen een vergoeding: stabiliteit en betrouwbaarheid gelden als het hoogste goed.

Intern gebruik van WiFi

Het Wireless LAN is niet langer een extra optie: het is een noodzakelijke voorwaarde in de bedrijfsvoering. Want zowel voor gasten als intern gebruik biedt het draadloos netwerk belangrijke voordelen. Een aantal voorbeelden van intern gebruik?

  • Het personeel krijgt via mobiele apparaten een veilige toegang tot de reserveringen. Hiermee wordt de dienstverlening naar een hoger niveau getild.
  • Dankzij draadloze devices kan het personeel overal bestellingen in ontvangst nemen. Via het WLAN worden deze bestellingen direct doorgestuurd naar de bar of keuken. Gevolg? Een snelle service zonder fouten.
  • Via het WiFi netwerk kan er een intern communicatiekanaal worden opgezet zodat het personeel eenvoudig en kosteloos met elkaar kan communiceren.
  • Het inchecken van gasten kan via een handheld plaatsvinden. Gasten hoeven niet langer te wachten in een rij voor de balie, maar kunnen direct begeleid worden naar hun kamer of appartement.

Extra mogelijkheden van WiFi

Draadloos internet is méér dan alleen een voorziening. Het kan een extra bron van inkomsten zijn (gasten krijgen bijvoorbeeld kosteloos toegang, maar betalen voor een hogere bandbreedte), maar ook een interessante marketingtool! Zo kunnen gasten inloggen via Social Media accounts, zoals Facebook en/of Twitter. Door uw onderneming te ‘liken’ of te volgen, kunnen zij kosteloos gebruikmaken van de service. Ook bestaat de mogelijkheid om een bericht op hun tijdlijn te plaatsen. Op deze manier voert u kosteloos een ijzersterke Social Media campagne.

De zekerheid van een WiFi netwerk

We kennen allemaal de verhalen en/of ervaringen van haperende internetverbindingen. Maar het kan (en moet) ook anders! Dankzij een deskundige Site Survey én de inzet van hoogwaardige apparatuur en ervaren specialisten kunt u rekenen op een betrouwbaar Wireless LAN. Tijdens een meting worden de gebieden in kaart gebracht die onderdeel moeten zijn van het dekkingsgebied. Vaak zijn dit alle functionele ruimtes zoals de kamers, gangen, receptie, het restaurant en de bar.  Al deze locaties kennen hun eigen specifieke kenmerken: niet alleen qua concentratie van gebruikers, maar ook gebouwspecifiek. Dragende muren gaan bijvoorbeeld anders om met radiosignalen dan (verplaatsbare)  tussenwanden. Dankzij een meting wordt precies in kaart gebracht wat er nodig is om een passend WiFi netwerk te realiseren.

Hoogwaardige, intelligente apparatuur

Naast een meting is hoogwaardige apparatuur noodzakelijk om goed om te kunnen gaan met de vele sessies. U voelt wel aan dat consumentenapparatuur hierin niet kan tippen aan professionele hardware! Ook de kennis van het implementatieteam maakt het verschil tussen een WiFi netwerk en een goed WiFi netwerk. Want de geboden apparatuur zit boordevol intelligentie. Alleen gecertificeerd en ervaren personeel weet welke instellingen passen bij uw omgeving!

Meer informatie over een betrouwbaar WLAN?

Wij adviseren u graag voor úw locatie. Neem eenvoudig en kosteloos contact met ons op!