Een draadloos netwerk, ook wel Wireless LAN of WLAN genoemd, is een netwerk dat gebruik maakt van een radiofrequentie. U kunt zogenaamde toegangspunten, of AccessPoints installeren, deze zullen dan over deze radiofrequentie het draadloze signaal uitzenden. Elk apparaat dat geschikt is voor de standaarden van dit toegangspunt, zal verbinding kunnen maken met dit toegangspunt en op het internet kunnen surfen, zolang het apparaat zich binnen het bereik van het toegangspunt bevindt.

Eerst een SiteSurvey uitvoeren

Omdat het bereik van een toegangspunt beperkt is, zal het vaak nodig zijn, meerdere toegangspunten te installeren op uw netwerk, zodat er overal waar u het wenst, een goed netwerksignaal ontvangen kan worden. Omdat het moeilijk is, zonder enig onderzoek te doen, te bepalen hoe de toegangspunten het beste gepositioneerd kunnen worden, is het verstandig eerst een SiteSurvey uit te laten voeren, door een professionele organisatie. Een SiteSurvey is een meting waarin uiteindelijk bepaald wordt, waar de toegangspunten geïnstalleerd dienen te worden. [Hier] kunt u meer lezen over een SiteSurvey en hoe deze in zijn werk gaat.

Dual-band AccessPoints

Moderne AccessPoints ondersteunen vaak dual-band. Dit houdt in, dat ze op twee verschillende frequenties signaal uitzenden. Zowel de bekende 2,4 Ghz frequentie, als de relatief nieuwe 5 Ghz frequentie worden dan uitgezonden. Voordelen hiervan, zijn dat apparaten die met beide radio’s kunnen verbinden, automatisch de beste en snelste verbinding zullen kiezen. Vaak zal dat de 5 Ghz radio zijn. Een ander voordeel van een AccessPoint met twee radio’s, is dat het toegangspunt meer clients aan zal kunnen, die tegelijkertijd van de functionaliteit van het toegangspunt gebruik maken. Een client is een apparaat dat verbinding heeft met het toegangspunt. Dit kan zowel een laptop, als bijvoorbeeld een mobiele telefoon zijn.

Meer advies nodig?

Voor een betrouwbaar en modern WiFi netwerk is het aan te raden te investeren in AccessPoints die gericht zijn op de toekomst. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in draadloze netwerken kan u hierbij van dienst zijn. U kunt ook contact met ons opnemen.