Switches

Een groot netwerk kan niet zonder switch. Een switch zorgt ervoor dat alle aangesloten apparaten met elkaar en met het netwerk kunnen communiceren. Een switch wordt op het netwerk aangesloten om alle AccessPoints aan te sluiten. Moderne AccessPoints ondersteunen PoE en behoeven geen extra voedingskabel. PoE is Power over Ethernet en dit houdt in, dat de AccessPoints hun voeding krijgen via de netwerkkabel. Deze AccessPoints moeten dus allen aangesloten worden op een switch die PoE ondersteund.

Controllers

Ook een controller is vaak nodig bij grote netwerken. Een controller doet het management van de AccessPoints. Hierbij valt te denken, aan het updaten van de firmware of de configuratie. Zodra een AccessPoint op een controller aangesloten wordt, zal het automatisch de juiste instellingen krijgen van de controller. Voordeel hiervan is, dat niet elk AccessPoint individueel geconfigureerd en onderhouden hoeft te worden. Lees meer over WiFi controller.

Problemen met Switches of Controllers

Heeft u problemen met uw switches of controllers? Heeft u problemen met uw WiFi netwerk? WiFi advies kan u helpen om de problemen op te sporen en de juiste oplossingen aan te wijzen. Als u dit wenst kunnen wij dit ook voor u oplossen.