Een straal verbinding bestaat uit twee of meerdere zenders die een draadloze brug vormen. Verbindingen van dit type worden met verschillende technieken gerealiseerd, waaronder WiFi. Met een WiFi straalverbinding kunt u eenvoudig afstanden tot een paar kilometer overbruggen zonder in te leveren op snelheid. Op deze manier is het eenvoudig mogelijk om bijvoorbeeld een verbinding te leggen naar een tijdelijke locatie of als goedkoop alternatief voor het (laten) graven van bekabeling.

Een straalverbinding tussen twee zenders wordt ook wel een point-to-point genoemd, waarbij meerdere straalverbindingen naar één centrale zender een point-to-multipoint wordt genoemd.

Straalverbinding opzetten

Straalverbindingen zijn op zowel 2,4 als op 5GHz te realiseren, echter door de toenemende mate van WiFi netwerken op voornamelijk 2,4GHz bestaat de mogelijkheid dat een straalverbinding niet optimaal presteert door deze naburige netwerken. Een alternatief voor 2,4GHz is 5GHz die minder bezet is door andere WiFi netwerken waardoor van verstoring nauwelijks sprake is.

Om de betrouwbaarheid van een straalverbinding te garanderen wordt voor de installatie een zogenaamde line-of-sight meting verricht, waarbij wordt gekeken of er zich geen obstakels tussen de opstelpunten bevinden. Daarnaast wordt gekeken naar de meest geschikte frequentieband als ook de maximaal haalbare snelheid.

Wilt u ook een straalverbinding opzetten?

Wilt u weten of een betrouwbare straalverbinding voor u mogelijk is? Neem u gerust contact met ons op en laat u door een professional informeren.