Een WiFi Site Survey is een onderzoek naar de (on) mogelijkheden voor het plannen en ontwerpen van een WiFi netwerk. Ook kunnen we met een WiFi site Survey controleren of uw huidige WiFi netwerk goed is ingericht.

Wat wordt er bekeken met een WiFi Site Survey

Tijdens een WiFi Site Survey maken we een scan van de locatie waar een WiFi netwerk is of moet komen. Naar aanleiding van uw wensen en eisen aan het WiFi netwerk, kunnen we dan bekijken of de dekking van het WiFi netwerk optimaal is, of de datasnelheden overal goed zijn, of de netwerk capaciteit voldoende is en dat de kwaliteit van het netwerk goed is.

De analyse van een WiFi Site Survey

Nadat de WiFi Site Survey is uitgevoerd wordt er een analyse van het gebouw gemaakt. Naast de tests die gedaan zijn, is het ook belangrijk om informatie te verkrijgen van de huidige gebruikers (bij een reeds bestaand WiFi netwerk). Aan de hand van gesprekken met IT-beheer en enkele eindgebruikers kunnen wij het juiste advies geven over uw draadloze internet verbinding

WiFi Site Survey houdt rekening met uw wensen

Bij een WiFi Site Survey gaat het niet alleen om de digitale inbreng, maar ook uw eisen voor prestaties en capaciteit zijn van groot belang om rekening mee te houden bij het opzetten van een WiFi netwerk. Ook houden we rekening met een eventuele uitbreidingsmogelijkheid in de toekomst of het gebruik van VoIP en HD-vedeo conferenties.

Is uw WiFi netwerk goed geconfigureerd?

Wilt u weten of uw draadloze netwerk goed geconfigureerd is? Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn om een WiFi netwerk aan te leggen? Start dan met een WiFi Site Survey!