Een hotspot is een locatie met WiFi toegang

Een WiFi hotspot is een type draadloos netwerk dat veel voorkomt in hotels, recreatie en in toenemende mate binnen retail. Vaak wordt een WiFi hotspot aangeboden aan gasten om, al dan niet tegen betaling, toegang te krijgen tot internet.

Hotspot inlogpagina

WiFi hotspots maken vaak gebruik van een zogenaamde inlogportal voor het aanmelden op het draadloos netwerk. Deze portal is een website waarop de gast kan inloggen. De manier van inloggen kan uiteen lopen van een vouchercode, acceptatie van gebruiksvoorwaarde tot het aanmelden middels social media koppelingen.
Het draadloze verkeer tussen het draadloos netwerk en de gebruikers apparatuur (bijv. smartphone) is vaak niet versleuteld. Dit betekent dat een hacker die zich binnen het bereik bevind en over de juiste middelen beschikt eenvoudig mee kan luisteren en al het verkeer kan onderscheppen. Via niet versleutelde communicatie, zoals bijvoorbeeld e-mail, kan direct worden meegekeken. Het advies aan de gebruikers van een hotspot is om een VPN te gebruiken of tenminste het bezoek op internet te beperken tot eenvoudig gebruik. Telebankieren e.d. wordt afgeraden.

WiFi hotspot in uw hotel

Binnen hotels is het vaak gebruikelijk dat er gratis internet wordt aangeboden, waarbij dan beperkingen gelden als het gaat om de snelheid of gebruikstijd. Tegen betaling is het mogelijk om meer bandbreedte en tijd te kopen. Gangbare betaalmethoden zijn credit card of direct op de kamerrekening boeken. Wifiadvies.nl kan met u meedenken over de uitrol van een professionele WiFI hotspot.

 

Een hotspot zorgt ervoor dat u op internet kunt via een WiFi kanaal. De meeste hotspots zijn betaalde hotspots, dat betekent dat u betaald om 1 uur of 1 dag of 1 week online te kunnen zijn via dat signaal. Op het moment dat u zich via de WiFi aanmeld met een hotspot kunt u pas gebruik maken van de internet diensten nadat u heeft ingelogd op een speciale pagina.

Waar kunt u een hotspot vinden

Een hotspot kan op meerdere plaatsen staan. Het is natuurlijk net wie dit aanbiedt. Maar u kunt denken aan de volgende locaties:

  • Hotels
  • Restaurants
  • Evenementen
  • Campings
  • Winkels
  • Tankstations

U kunt op uw mobiel aangeven dat deze automatische aangeeft of er een hotspot of WiFi netwerk in de buurt is. Als dit het geval is kunt u bij de eigenaar vragen of u hiervan gebruik kunt maken.

Wilt u uw eigen Hotspot voor uw gasten

Wilt u ook graag dat uw gasten kunnen internetten via uw WiFi netwerk? Wilt u meer weten over WiFi marketing oftewel hoe kan ik adverteren via mijn WiFi inlogkanaal. Wij kunnen u verder helpen.