Een betrouwbaar netwerk in een organisatie vraagt ook om een betrouwbare beveiliging. Zonder deze beveiliging is uw netwerk niet beschermd en zijn uw gegevens al snel makkelijk toegankelijk voor anderen. Een goede beveiliging is dus een vereiste voor een compleet netwerk. Een voorbeeld van een goede beveiliging is de WPA2 beveiliging.

Uw WiFi netwerk niet beveiligd?

Als u uw WiFi netwerk niet goed beveiligd heeft, dan ligt alle informatie die op de computers in uw netwerk staat op straat. Iedereen kan uw data kopiëren of verwijderen, ze kunnen mailtjes versturen via uw mailadres of virussen verspreiden of achterlaten op uw computer netwerk. Een goede beveiliging is dus ook voor uw organisatie van groot belang.

Hoe beveilig ik mijn WiFi netwerk

Er zijn een aantal manieren om uw WiFi netwerk te beveiligen. Hieronder vindt u een aantal beveiligingsideeën.

 • Versleutel de informatie
  Zoals we al aangaven kunt u uw informatie die wordt verzonden beveiligen met de WPA2 beveiliging. Deze beveiliging zorgt ervoor dat alles wat via het WiFi netwerk wordt verstuurd vergrendelt wordt. U kunt hier alleen bij als u het wachtwoord weet. Op uw apparaten kunt u dit wachtwoord instellen, zodat zij de informatie altijd kunnen zien.  Zorg voor een goed wachtwoord en schrijf deze op en verberg deze, zodat niet iedereen daarbij kan
 • Beveilig uw router
  Uw router wordt vaak geleverd met een standaard wachtwoord. Wijzig dit direct als u de router installeert. Via de router kan iedereen instellingen wijzigen voor uw internetverbinding. Het is dus van groot belang dat niet iedereen hierbij kan.
 • Filter op MAC adres
  Elke computer heeft een eigen MAC adres. Hierdoor kunt u computers in uw netwerk “herkennen”. Als u deze MAC adressen kent, kunt u deze ook gebruiken om alleen deze computers toegang te geven tot uw netwerk. U kunt hiervoor een filter instellen in uw router. Door het instellen van een MAC filter kunnen alleen de computers die bekent zijn bij uw router gebruik maken van uw WiFi netwerk.
 • Maak uw WiFi signaal onzichtbaar
  Als u contact wilt leggen met een WiFi netwerk, dan kunt u via uw computer kijken welke netwerken er beschikbaar zijn. Als u dat op deze manier doet, dan kan iedereen dit doen. Wat u ook kunt doen is ervoor zorgen dat dit “signaal” niet wordt uitgezonden. In dat geval zal uw netwerk niet in het lijstje met beschikbare netwerken komen. Als u alle computers heeft aangesloten kunt u dit signaal uitschakelen. Dit heeft geen consequenties voor uw eigen verbindingen, maar dus wel voor nieuwe verbindingen, omdat het netwerk niet gevonden kan worden.
 • Schakel uw Firewall in
  Een Firewall is een virtuele muur die ervoor zorgt dat virussen en hackers tegenhoudt. Dit betekent dat u veilig gebruik kunt blijven maken van uw netwerk en dat ongenode gasten niet bij uw netwerk kunnen komen. Een firewall kunt u ook in uw router inschakelen.

Laat ons een beveiligingscheck uitvoeren

Wij kunnen bij u een beveiligingscheck uitvoeren om te kijken of u uw WiFi netwerk goed beveiligd heeft. Ook kunnen wij bij u uw netwerk komen beveiligen. U bent dan zeker dat er zich geen problemen voordoen met uw netwerk ivm beveiliging.